בחברה שלנו המודעות לגבי הפוריות שלנו, הנשים היא הרבה פעמים מאוד חלקית. אין כמעט נסיון להקנות את הידע הזה בצורה רצינית ומקיפה לבנות מתבגרות וכתוצאה מכך הידע אנחנו צריכות להישען על מה שהאחות אמרה לנו בכיתה ו', חצי משפט שאמר הרופא נשים לפני שרשם לי גלולות, וכתבה ממגזין לאישה, מהפייסבוק וכו'.
מחוסר הידע הזה יכולים לקרות הרבה מקרים מתסכלים בתקופות שונות בהן אנחנו מנסות להימנע או להיכנס להריון.
הידע שאני מסכמת פה נועד להגביר את המודעות לכך שיש לנו מחזור שלם של סימנים בגוף. לא רק וסת. ניתן לעשות שימוש בידע הזה להיכנס או להימנע מהריון.
רוב הנקודות שאני כותבת פה לקוחות מתוך שיטת המודעות לפוריות, איתה אני עובדת באופן אישי. השיטה נשענת על מחקרים פיזיולוגיים.
המאמר הזה נועד בעיקר עבור אלו שרוצות להיכנס להריון. עבור אלו שרוצות להימנע- אנא קראו ודעו שאם ברצונכן להסתמך על השיטה כדי למנוע היריון כדאי להרחיב את הידע דרך הספר או דרך סדנאות אצל מנחות מוסמכות של שיטת המודעות לפוריות (אני לא אחת מהן אבל יכולה להפנות).
בעיני חשוב מאוד להכיר את סימני הפוריות שלנו.זה מגביר את האחריות והקשר של כל אחת לגופה. התקווה שלי היא שהידע הזה יהיה נחלת הכלל. בבתי ספר ובספרי לימוד.
המחזור החודשי שלנו מתרחש כתוצאה מהפרשת הורמונים שונים בכל שלב של המחזור. התמונה למטה מסכמת את השינויים העיקריים.
האירוע החשוב ביותר במחזור החודשי שמשפיע על הפוריות הוא-
ה ב י ו ץ!
ההפריה של הביצית יכולה להיות *רק* בשעות שלאחר הביוץ.
א ב ל כמה ימים לפני הביוץ צוואר הרחם מתחיל להפריש נוזלים שיכולים לשמר את הזרע עד חמישה ימים.
זאת אומרת שהחלק החשוב עבורנו הוא זיהוי חלון הפוריות הזה- בין הזמן שצוואר הרחם מתחיל להפריש נוזלים פוריים ועד יום אחרי הביוץ. במקרה של נסיון להיכנס להריון- כדאי לקיים יחסים בחלון הזמן הזה וכמה שיותר קרוב לביוץ. במקרה של רצון להימנע מהריון חשוב להימנע מקיום יחסים או להשתמש באמצעי מניעה מפתיחת חלון הפוריות ועד שמוודאים שאכן הביוץ קרה.
מרגע שקרה הביוץ, אם לא היתה הפריה הוסת תגיע לאחר מספר ימים קבוע. המספר הוא קבוע אצל אותה אישה אבל משתנה בין אישה לאישה- הטווח הנורמלי יכול להיות בין 12-16 ימים.
אילו ביטויים חיצוניים מספרים לנו על הימים הפוריים?
- הפרשות וגינליות
- חום הגוף
- צוואר הרחם
- סימנים נוספים
הפרשות וגינליות:
ניתן לחלק להפרשות פוריות ולא פוריות
פוריות- קרם, חלבי, חלקלק, דמוי קרם גוף, דמוי חלבון ביצה, מחליק בניגוב, מתיח
לא פוריות- יבש, אין הפרשה, דביק, בצקי, פירורי, דמוי גומי או וזלין סמיך, מסטיקי...
אפשר לזהות הפרשות על התחתונים ואם אין מספיק ניתן לעשות בדיקה פנימית.
מספר ימים לפני הביוץ (בדרכ 2-5) מתחילות להיות הפרשות פוריות. כך ניתן לזהות את פתיחת חלון הפוריות. ביום השיא ההפרשה תהיה הכי פוריה- בדרכ בכמות ובאיכות. זה יהיה יום הביוץ. לאחר הביוץ ההפרשות מתייבשות.
חום הגוף:
נמדד באמצעות חום השחר. צריך להגדיר טווח של 3 שעות קבועות ולמדוד ישר כשקמות בבוקר. בעזרת מדחום בעל שתי ספרות אחרי הנקודה.
לאחר הביוץ חום השחר יעלה לפחות בעשירית המעלה.
כדי להגדיר בוודאות גבוהה חשוב שלפני העליה יהיו לפחות 3-4 ימים בטמפרטורות נמוכות ולאחריהם 3 ימים לפחות בטמפרטורות גבוהות מהם בעשירית המעלה (ראו בטבלה).
מיקום צוואר הרחם:
בימים הפוריים צוואר הרחם עולה, מרקמו נהיה רך יותר (כמו לחי) והוא יותר פתוח.
בימים הלא פוריים צוואר הרחם נמוך, מרקמו קשה (כמו קצה האף) והוא סגור.
סימנים משניים:
יש סימנים נוספים לאורך החודש שונים מאישה לאישה. למשל: חשק מיני, גודש בשדיים, פצעונים, מצבי רוח, רגישות בשחלות, נפיחות בבטן, ועוד
לפי שיטת המודעות לפוריות צריך לכתוב את הסימנים בטבלה ומהטבלה אפשר לראות את התמונה המלאה. חשוב ללמוד לעומק את עקרונות השיטה כדי ליישם בצורה טובה. אני מאוד מאוד ממליצה לקרוא את הספר או לקבל הנחיה ממנחה מוסמכת. זה באמת משנה חיים.
ניתן לקרוא עוד באתר של מיכל שונברון שהביאה את השיטה לארץ http://www.poriutivit.com/page.asp?p=3