המושג "כאבי מחזור" מוכר לכולם. אפילו לחצי האוכלוסיה שמעולם לא היו ולא יהיו במחזור. חשבתן פעם כמה זה לא הגיוני? איך ייתכן שתהליך כל כך טבעי ותדיר יהיה כל כך כואב?! האם האבולוציה השתגעה לגמרי? אולי היא רצתה לאמלל את המין הנשי?
אני יכולה להגיד לכן שבתור נערה ששנים סבלה מכאבי מחזור מאוד חזקים מאוד הטרידה אותי השאלה הזאת.
התשובה שאליה הגעתי לאחר מכן היא- שלא צריכים להיות כאבי מחזור!!! ואם יש כאב אז לא צריך להשלים עם המצב אלא לבדוק איך אני יכולה לטפל בו.
למזלי, בתור נערה אמא שלי היתה חכמה ושלחה אותי לטיפול אלטרנטיבי של שיאצו ורפואה סינית, מה שלא היה מקובל אז בכלל. זה מאוד מאוד עזר לי. פעם ראשונה שמשהו הפחית את הכאבים משמעותית ויותר מזה פתח לי פתח של להבין מה קורה בגוף שלי ולמה הוא צריך לצעוק כל כך חזק (וגם גרם לי להתאהב בעולם הגוף-נפש ולמצוא את הייעוד שלי אבל זה לפוסט אחר...).
ומשהו חשוב לפני שנתחיל- שיש מצבים שכאבי מחזור דורשים בירור רפואי. אם יש לך כאבים בזמן הוסת שמרגישים חריגים בעוצמתם, שהופיעו פתאום או שמופיעים בעוד מקומות כדאי ללכת לבדוק אצל רופא.
אז למה בעצם וסת יכולה להיות כואבת? ברפואה המערבית מסבירים את הכאב כנגרם מהתכווצויות של הרחם. לא לגמרי ברור למה אצל נשים מסוימות ההתכווצויות האלו כואבות ואצל אחרות לא. ברפואה הסינית בגדול משייכים את הכאבים האלו לכך שמשהו באזור תקוע ולא מאפשר זרימה חלקה. מה ההיפך של תקיעות? תנועה!
בתקופה שלנו אנשים ונשים עושים הרבה פחות תנועה ממה שהיו עושים בעבר וממה שהגוף שלנו צריך. מלבד זאת אנחנו נמצאים בהרבה יותר לחץ- להשיג, לעשות, להצליח. הלחץ הזה גורם לנו לפעמים לשכוח את הצרכים של הגוף שלנו ותוקע את המערכת המנטלית שלנו. אז יכול להיות שהאבולוציה לא ככ השתגעה ופשוט אנחנו שכחנו איך לדאוג לגוף שלנו. לפי הרפואה הסינית בוסת תקינה לא אמורים להיות כאבים! בכלל! (אם מעניין אתכן לקרוא עוד על מה אומרת הוסת שלכן מוזמנות לקרוא כאן) אז איך אנחנו יכולות לעזור לעצמנו?
1. הדבר הראשון הוא תנועה!
אבל איך אתחיל לרוץ כשכואב לי? חשוב להכניס הרבה תנועה דווקא בשאר ימי המחזור!
מה הכוונה בהרבה? לפחות 3-4 פעמים בשבוע במשך שעה. כדאי לעשות ספורט אירובי- ריצה, שחיה, משחק, או כל דבר אחר שכיף לכן ומאמץ אתכן וגורם לגוף שלכן לנוע ולדם שלכן לזרום.
2. חימום
יש הרבה נשים שחימום של הבטן מאוד עוזר להן.
אפשר להשתמש בכרית חמה, אמבטיה חמה, תה חם (מרווה ידועה במיוחד בהשפעה הטובה שלה על הבטן) וכל מה שנעים לכן.
החימום מניע את הדם באזור וכך עוזר לכאב.
3. טיפול עצמי
יש אזורים בגוף שיכולים לעזור ולהשפיע על כאבי הוסת. גם כאן כדאי לטפל בעצמכן לא רק כשכואב אלא גם במהלך החודש.
האזורים העיקריים הם:
- החלק הפנימי של הירך והשוק- בחלק זה עובר מרידיאן בשם מרידיאן הכבד שאחראי על זרימת הדם. תוכלו לעשות לחיצות לאורך החלק הפנימי של הירך והשוק. אפשר גם לגלגל כדור טניס או מערוך לאורך הרגל.
- עיסוי בטן- אפשר עם שמן שעוזר להחליק או באמצעות לחיצות. כל עיסוי בטן יכול לעזור ולעודד תנועה ובעיקר מעגלים עם כיוון השעון מסביב הטבור.
- נקודות בעלות השפעה: יש מספר נקודות שיכולות לעזור:
ברגליים:
נקודת SP8 - בחלק הפנימי של השוק. קצת מעל אמצע השוק.
נקודת SP6 - בחלק הפנימי של השוק. בערך 4 אצבעות מעל הבליטה, מאחורי העצם.
נקודת LIV3 - בגב כף הרגל. בין הגידים של האצבע והבוהן.
בידיים:
נקודת LI4 - בגב כף היד. בחיבור בין האגודל לאצבעות. צמוד לעצם
נקודה המייצגת את הרחם מתוך הסו-ג'וק- בכף היד. בחיבור בין אצבע שלישית ורביעית
4. רוגע...
כן אני יודעת שזו המלצה קשה ליישום. אבל- זה ממש ממש משמעותי!
תמצאו מה מרגיע אתכן ועושה לכן טוב גם בזמן הוסת וגם במהלך החודש. יכול להיות שתצטרכו לעשות שינויים באורח החיים. זה ייטיב איתכן. בטוחה בזה.
תשאלו את עצמכן- מה משפיע על הוסת שלי? האם היא תמיד כואבת באותה מידה? האם מושפעת ממקום/ זמן/ לחץ/ קור/ הרגשה וכו'? ותמשיכו במה שמקל.
אם אתן רוצות לחקור עוד דרכים להירגע אתן יכולות להיעזר במאמר שלי בנושא "איך להירגע מלחץ?"
5. טיפול בשיאצו ורפואה סינית
טיפול בשיאצו מאוד יעיל בטיפול בכאבי מחזור.
לחיצות ועבודה על הנקודות בגוף עוזרות להניע מה שצריך תנועה ולאזן מה שצריך איזון ויוצרות שינוי מדהים.
וזהו אין כאבי מחזור? השיטות האלו עוזרות, אבל צריך להתמיד בהן לאורך זמן. במיוחד אם הבנת שאת צריכה לעשות שינוי באורח החיים שלך- שינוי לוקח זמן.
אבל החדשות הטובות שזה מאוד משתלם. כשיש כאבים בזמן וסת זה אומר שמשהו פה לא מאוזן. השינוי הנכון ישפיע על הוסת וגם באופן יותר רחב אז הרווח הוא אדיר.
כל אחת יכולה לחפש את הדרך לעזור לעצמה וכדאי למצוא את הדרך שנכונה לך! אפשר לחיות בלי כאבי מחזור. חוויתי את זה על עצמי ואני רואה את זה בקליניקה כל הזמן. מזמינה אתכן לחקור מה מתאים לכן ואם אתן רוצות ליווי בתהליך- אני פה בשבילכן. בריאות שלמה!
למי שמעוניינת להרחיב עוד העברתי קבוצת ווטסאפ שמטרתה לעזור לנשים להקל על כאבי המחזור שלהן.
מי שמעוניינת לקבל גישה לתכני הקבוצה- כולל סרטונים, הדגמות, אבחון עצמי וטיפים לבית מוזמנת להירשם דרך הקישור:
Comments